A Review Of времето утре

Лена Бориславова: Съвместяването на постовете на външен министър и на премиер не е работещо решение

"Какво се случва" не направи изключение и също заговори за времето. Инспирирано от петото юбилейно издание на Националния литературен конкурс "Вие пишете, ние четем", предаването на програма "Христо Ботев" повдигна въпросите за това кога се завърта колелото на времето и кой е отговорен за обиколките, които прави.

ЗабърдоЗаветЗавояЗагоричеЗагорскиЗагорскоЗадругаЗаимчевоЗайчарЗамфирЗамфировоЗараевоЗарицаЗарникЗафировоЗвегорЗвезделинаЗвезденЗвездецЗвездицаЗвериноЗвънаркаЗвъникаЗвъничевоЗгалевоЗгориградЗдравецЗеменЗлатарицаЗлатицаЗлатни пясъциЗлатоград

Вариацията на валежите е представена като буквата "Т". Тези несигурности обикновено се увеличават с броя на прогнозите за дни напред. Прогнозата е създадена с модели тип "съвкупност ".

Сандански Сандански Сандански Снимка на деня Виж всички По поречието на яз. Кърджали

Изчислени са няколко изпълнения на модела с различен начален параметър, за да се оцени по-точно предвидимостта на прогнозата. Повече данни за времето

Ива Спиридонова е на мнение, че точно това, което спира времето ни, е всъщност нашето усещане за него. Думите пък са тези, чрез които можем да си пожелаем времето напред, чрез които можем и да се върнем назад, за да разкажем какво е било, а можем и да доведем време, което още не съществува.

На много места в центъра на града са запазени видими археологически паметници от римско време. Девизът на столицата е „Расте, но не старее“.

ХаджидимитровоХаджидимовоХайрединХан КрумХановоХарманлиХасковоХвойнаХвостянеХисарХисаряХлевенеХлябовоХоджовциХотанцаХотницаХрабриноХрабърскоХрастовоХристияновоХрищениХромицаХубавене

Да махнем рамките на първия и последния ден – какво остава? Не оставаме ли пак ние? Ние, които имаме много повече от черно и бяло в нас, които имаме цветове, чиито багри преливат. Всичко е една непрестанна трансформация. Замислете се само същото това време, за което търсим дефиниция, колко бръчки оставя по лицето и душата, за да напомня не че него го има, а че ние сме тук и сме живи. Никой не знае какви вътрешни битки води другият. Не е и ясно за добро ли е това, че сме толкова сложни същества. Обаче всеки говори за времето – това в нас и това извън нас.

ЛазаровоЛакатникЛалеЛебницаЛевкаЛевскиЛевуновоЛеденикЛенковоЛеновоЛепицаЛесидренЛесичеЛесичериЛесичовоЛесновоЛетницаЛетовникЛеховоЛехчевоЛешницаЛещакЛещаркаЛещенЛивадаЛовечЛозницаЛомЛуковитЛъкиЛюбимецЛясковец

Историята на Клер – дъщерята на създателя на Айфеловата кула

Какво се случва с времето? Това в нас и това извън нас. Какво е времето изобщо – най-ценният ресурс, с който разполагаме; нещо, еднакво за всички, но ничие? То е пясъкът, който ни се изплъзва между пръстите, водата, която отмива и си тръгва, въздухът, който пречиства и съживява. Но пък дали времето не се стои единствено в своята дума и това, което ние влагаме в нея? Дали то не е измислено от нас, защото така отчаяно искаме да сложим етикет на онова, което уж върви редом с нас, а реално го няма? Не сме ли ние времето? Защото какво е тази или която и да било друга минута, седмица, година, ако не едно определение, с което си обясняваме къде се намираме времето утре в живота?

Трансформираха ли се в ново явление? Жанина Драгостинова , кинокритик, преводач и журналист, говори в "Нашият ден" по темата, провокирана..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *